Tampere supercrossia ei ajeta tänä vuonna. Etsinnässä uusi promoottori.

Tampere Supercross 2020 järjestelyt etenevät suunnitellusti

Tampere Supercross ja Offroad Expo -tapahtumaa ei valitettavasti järjestetä tänäkään vuonna. Syy ei kuitenkaan ole se mitä moni luulee, vaan tapahtuma on vailla uutta omistajaa.

Tampere Supercross järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2012 ja siitä lähtien se on toiminut kauden päätöstapahtumana kotimaiselle motocrossille. Vuosien varrella kilpailussa on nähty mukana useita eurooppalaisia supercrosstähtiä. Myös moni amerikkalainen huippukuljettaja on esiintynyt kilpailussa, puhumattakaan kaikista Suomen parhaista kuljettajista. Edellisen kerran tapahtuma järjestettiin vuonna 2019, mutta sen jälkeen koronaepidemia on estänyt sen järjestämisen. Tapahtuman promoottorina on viime vuosina toiminut Gravel Sports Oy ja se onkin saanut luotua tapahtuman, joka on ollut useana vuonna loppuunmyyty.

Nyt kuitenkin Tampere Supercrossin osalta eletään uusia aikoja, eikä Gravel Sports Oy tule tapahtumaa enää järjestämään. Moottoripyöräpiirien hyvin tuntema Gravel Sportsin Jarkko Nieminen on toiminut todella isossa roolissa tapahtuman ympärillä ja Nieminen kertookin asian taustoja.

– Tilanne on se, että meillä ei yksinkertaisesti riitä aikaa tapahtuman järjestämiselle. Tässä koronavuosien aikana olen itse laajentanut yritystoimintaa ja se pitää minut niin kiireisenä, että en ehdi järjestää enää Tampere Supercrossia ja Offroad Expoa. Voisin sen luonnollisesti tehdä hieman kuin vasemmalla kädellä, mutta se ei kuulu omiin periaatteisiini. Vuosi vuodelta olemme pystyneet nostamaan tapahtuman tasoa ja tarjoamaan katsojille aina jotain uutta, enkä halua laskea rimaa, Nieminen kertoo.

Moni voisi tässä vaiheessa kuvitella, että kilpailun järjestäminen ei ole ollut taloudellisesti kannattavaa, mutta Nieminen kumoaa sellaiset arvelut.

– Tapahtuma on ollut kannattava ja sen takia olemmekin järjestäneet sitä kaikki nämä vuodet. Olemme tässä kesän aikana yrittäneet etsiä tapahtumalle uutta promoottoria, joka pystyisi jatkamaan siitä mihin me jäimme, mutta emme ole vielä löytäneet ketään. Emme halua myydä tapahtumaa kenellekään sellaiselle, joka ei sitä pystyisi kunnialla tekemään, sillä kaikkien näiden vuosien aikana siitä on tullut meille todella tärkeä, Nieminen jatkaa.

Näin ollen tilanne on se, että tämän vuoden osalta Tampere Supercross ja Offroad Expo on peruttu. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että tapahtuma olisi kokonaan haudattu tulevien vuosien osalta, mikäli vain sopiva ostaja sille löytyy.

Teksti ja kuva: Jani hovi / Xracing

Tampere Supercross & Offroad Expo
www.supercrosstampere.fi
www.facebook.com/Tamperesupercross
www.instagram.com/supercross.fi

Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
Ilmailunkatu 20
33900 Tampere