Alex Ray kukisti haastajansa Tampere Supercrossin avauspäivänä

Alex Ray voitti Tampere Supercross avauspäivän. Cade Clason oli toinen ja Harri Kullas kolmas

Täysi tupa sai todistaa huikeaa finaalia kahdeksatta kertaa järjestetyn Tampere Supercrossin ensimmäisenä päivänä perjantaina. Amerikkalainen Alex Ray väänsi voiton samalla, kun hänen takanaan maanmies Cade Clason sekä Harri Kullas ratkaisivat kaksi seuraavaa sijaa viimeisen mutkan kolarissa.

Harri Kullas nappasi startin nimiinsä, mutta teki toisella kierroksella virheen, mikä pudotti hänet hetkessä neljänneksi. Amerikkalainen Cade Clason otti kärkipaikan ja piti sitä hallussaan muutaman kierroksen ajan, kunnes Alex Ray kipusi ykköseksi. Clason ahdisti Raytä käytännössä koko 20-kierroksisen finaalin loppumetreille saakka, mutta Ray oli vahvin Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen illassa.

– Sain ok startin, vaikka osuimme yhteen kaverini Caden kanssa. Onnistuimme kuitenkin selviytymään siitä. Puristin alussa hieman liikaa ja käteni puutuivat. Tunsin myös oloni väsyneeksi aikaeron takia, mutta toivottavasti olen virkeämpi lauantaina, Ray kuvaili.

– Olihan siinä hieman tekemistä ohittaa Clason, koska hän on hyvä kuski. Tiesin kuitenkin, missä olen häntä nopeampi ja pystyin iskemään siinä.

Kolmanneksi noussut Kullas laittoi kaiken peliin vielä viimeisessä mutkassa sisäreunan kautta, mutta osui yhteen Clasonin kanssa. Molemmat kaatuivat Kullaksen jäädessä alimmaiseksi. Kaksikolla kesti hyvä tovi nousta pystyyn ja ajaa viimeiset metrit maaliin. Kärkikolmikon etumatka muihin oli kuitenkin sen verran suuri, että Clason ehti kuitata kakkossijan ja Kullas kolmospaikan juuri ja juuri ennen portugalilaista Hugo Basaulaa.

– Otin alun liian kevyesti ja tuli pieni spinnaus, minkä takia putosin sijoja. Kolme neljä kierrosta ennen loppua tajusin, että nyt on pakko tehdä jotain. Yritin jo kerran aiemmin Clasonista ohi, mutten onnistunut. Tiesin, että hän ajaa viimeisen mutkan ulkoa ja ehtisin sisältä ohi. Hän leikkasikin ulkoa tosi sisälle ja osuimme yhteen. Jäimme vielä kiinni toisiimme, Kullas kertasi.

– Hänen pyöränsä oli minun pyöräni päällä ja hän itse seisoi vielä siinä päällä. Kaasukapulani meni myös rikki, mutta pystyin ajamaan kolmanneksi.

Viides oli ranskalainen Ludovic Macler ja kuudes toiseksi paras suomalainen, Juuso Matikainen.

Tampere Supecrossissa kilpailtiin myös täysin suomalaiskuljettajista koostuneessa Motonet Lites -luokassa. Siinä Lohjan Seudun Moottorikerhon Joni Mäkelä täräytti voittoon. Toinen oli kotiyleisön riemuksi Tampereen Motocrossin juniori Kasper Kangasniemi. Kolmoskorokkeelle kipusi alussa kakkospaikalta Kuopion Moottorikerhon Jaro Pääkkösen kaatumisen jälkiseurauksena kauas kärjestä pudonnut Imatran Moottorikerhon Matias Vesterinen.

– Treenini menivät hyvin, mutta aika-ajossa vedin rajut lipat. Otin siellä lepoa radan varressa, mutta lopulta finaalin tulos oli huikea. Ajoni lähti heti alussa kulkemaan hyvin ja pääsin kunnon fiilikseen, Mäkelä iloitsi.

Tampere Supercrossin näytöslähtönä toimi ensimmäistä kertaa pienten lasten ajo sähkökäyttöisillä KTM- ja Husqvarna-minicrosseilla. Lapset olivat todella innoissaan ”vihreillä laitteilla” ajamisesta, kun he pääsivät kiertämään oikeaa supercrossrataa suuren yleisön edessä päästöttömillä ja lähes äänettömillä pyörillä.

Tampere Supercross jatkuu lauantaina. Offroad Expo -messujen ovet aukeavat kello 12:00 ja supercrossin avajaiset järjestetään harjoitusten sekä aika-ajojen jälkeen kello 17:00. Jo sitä ennen Offroad Expo -hallissa järjestetään crossiaiheinen huutokauppa kello 16:15. Ilta päättyy pääluokan finaali kello 21:00.

Tulokset

Supercross

1. Alex Ray, USA, Suzuki, 9:06.746

2. Cade Clason, USA, KTM, +15.002

3. Harri Kullas, FIN, Honda, +17.171

4. Hugo Basaula, PRT, KTM, +17.570

5. Ludovic Macler, FRA, Honda, +21.675

6. Juuso Matikainen, FIN, Husqvarna, +24.327

Motonet Lites

1. Joni Mäkelä, LoSMK, KTM, 5:59.002

2. Kasper Kangasniemi, TamMC, KTM, +2.792

3. Matias Vesterinen, IMK, KTM, +4.390

4. Pyry Juupaluoma, JSMK, Husqvarna, +10.159

5. Aleksi Vesanto, TamMC, KTM, +12.045

Kaikki tulokset
https://speedhive.mylaps.com/Events/1745571

Tampere Supercross & Offroad Expo 8.-9.11.2019
www.supercrosstampere.fi
www.facebook.com/Tamperesupercross
www.instagram.com/supercross.fi

Tampereen Messu- ja Urheilukeskus

Ilmailunkatu 20

33900 Tampere

Monster Energyn Hugo Basaula oli jälleen kovassa vedossa
Joni Mäkelä yllätysvoittoon Tampere Supercross Lites luokassa