Harri Kullas hurjan lopun jälkeen Tampere Dominaatoriksi

Alex Ray voitti Tampere Supercross avauspäivän. Cade Clason oli toinen ja Harri Kullas kolmas

Harri Kullas nappasi jo kuudennen Tampere Dominator -tittelinsä, kun Tampere Supercrossin toisen päivän finaali päättyi lauantai-iltana. Kullas ja Alex Ray taistelivat armottomasti koko kilpailun ajan, kunnes amerikkalainen kaatui Kullaksen ohituksen jälkeen loppukierroksilla.

Alex Ray voitti Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa ajetun perjantaisen finaalin, missä Kullas jäi harmikseen kolmanneksi. Suomalaispilotti ei ollut tyytyväinen otteisiinsa, mutta lauantaina radalla nähtiin hurjasti taistellut kuljettaja.

Kullas nappasi lauantai-illan finaalin startin, mutta putosi pian Rayn taakse pienen virheensä takia. Amerikkalainen johti suurimman osan kilpailua, kunnes Kullaksen painostus tuotti tulosta toiseksi viimeisellä kierroksella. Välittömästi, kun Kullas oli ohittanut Rayn, teki jenkki ajovirheen ja kaatui rajusti hyppysuoralla. Kullas tyylitteli viimeiset puolitoista kierrosta kärjessä ja otti voiton. Ray poistui radalta kävellen sillä aikaa, kun jälleen tänäkin vuonna loppuunmyyty katsomo hurrasi Kullakselle tämän otettua finaalin ykköstilan lisäksi kahden päivän yhteistulosten parhaana Tampere Dominator -tittelin.

– Näin jo perjantaina, että Ray teki virheitä erän puolivälin jälkeen. Tiesin, että pystyn ohitukseen loppuerästä. Puoli erää hän menikin lujaa, mutta sen jälkeen hänelle alkoi tulla virheitä. Sain pidettyä hengitykseni hyvänä, jaksoin ajaa ja tuntumani tekemiseen oli kunnossa, Kullas kertasi.

– Olin myös käynyt tyttöystäväni kanssa psyykkistä puolta läpi ennen erää. Oli pari tärkeää juttua, minkä jälkeen sain asennoiduttua erään paremmin. Ajoni kulki hyvin jo ennen kuin Ray kaatui. Toiseksi viimeisellä kierroksella tuli juuri sopiva hetki minulle iskeä. Pääsin ohi ja sitten hän teki virheen ja kaatui. Oli tietenkin harmi, että hän meni nurin, mutta voitto maistuu silti minulle.

Kullas ajoi seitsemännen Tampere Supercrossinsa, joista hän on nyt voittanut kuusi. Kertaalleen hän on ollut toinen.

– Titteli tuntuu hyvältä. Perjantaisen kolmospaikan jälkeen mietin, että jos vaikka voitan, pitää Rayn olla kolmas. Minulla ei ollut ajatuksissani muuta kuin onnistua startissa, ajaa hyvä erä ja pysyä pystyssä. Jos Ray tulee ohi, sitten hän tulee. Sen jälkeen koitan painostaa loppuun asti ja päästä vielä ohi. Näin kävikin. Hän teki virheen ja minulle tuli titteli.

Lauantain finaalin toiseksi ajoi portugalilainen Hugo Basaula, joka voitti ennen finaaleja ajetun Head2Head-kaksinkamppailukilpailun. Kolmas oli amerikkalainen Cade Clason, joka ajoi perjantaina toiseksi. Clason oli kahden päivän yhteistuloksissa kakkonen ja Basaula kolmas.

Perjantain tapaan toiseksi paras suomalainen oli Juuso Matikainen, joka ajoi lauantaina kahdeksanneksi.

Ennen kansainvälistä pääfinaalia ajettiin suomalaiskuljettajien Motonet Lites -finaali. Sen voiton korjasi perjantaina kaatumisensa jälkeen kolmanneksi jäänyt Imatran Moottorikerhon Matias Vesterinen. Perjantaina ykköstilaa juhlinut Lohjan Seudun Moottorikerhon Joni Mäkelä oli toinen, mikä tarkoitti hänelle kahden päivän yhteistuloksissa ykköstilaa. Lauantaina kolmanneksi vetäisi Kuhmoisten Moottorikerhon Juho Kaitanen.

Lauantain näytöslähtönä nähtiin jälleen pienten lasten ajoa KTM:n ja Husqvarnan sähkötoimisilla minicrossipyörillä.

Tulokset

Tampere Supercross, Tampereen Messu- ja Urheilukeskus, la 9.11.2019

Supercross

1. Harri Kullas, FIN, Honda, 9:12.488

2. Hugo Basaula, PRT, KTM, +8.299

3. Cade Clason, USA, KTM, +16.064

4. Ludovic Macler, FRA, Honda, +19.533

5. Priit Rätsep, EST, Honda, +21.716

Motonet Lites

1. Matias Vesterinen, IMK, KTM, 5:48.173

2. Joni Mäkelä, LoSMK, KTM, +5.017

3. Juho Kaitanen, KuhMK, Yamaha, +6.446

4. Jaro Pääkkönen, KMK, Kawasaki, +8.762

5. Pyry Juupaluoma, JSMK, Husqvarna, +19.079

Kaikki tulokset
https://speedhive.mylaps.com/Events/1745571

Tampere Supercross & Offroad Expo 8.-9.11.2019
www.supercrosstampere.fi
www.facebook.com/Tamperesupercross
www.instagram.com/supercross.fi

Tampereen Messu- ja Urheilukeskus

Ilmailunkatu 20

33900 Tampere

Harri Kullaksen ja Alex Ray kiihkeä finaalitaistelu päättyi Kullaksen voittoon ja Rayn kaatumiseen.
Matias Vesterinen voitti Tampere Supercross Lites luokassa lauantaina
Maailman puhtain Supercross -kilpailu ajettiin Tampereella viikonloppuna. Yksi luokka täysin sähkökäyttöisillä KTM ja Husqvarna motocross peleillä!