Tampere Supercross on täällä jälleen -odotettavissa yli puolen miljoonan euron piristysruiske elinke

Tampereen tapahtumasyksyn kiintotähdet Tampere Supercross ja OffroadExpo tuikkivat jo kuudetta kertaa isänpäiväviikonloppuna 10.–11.11.2017. Tampere Supercross ajetaan kolmatta kertaa kansainvälisenä kilpailuna, ja rahapalkinnot houkuttelevat kilpailijoita mukaan useasta maasta. Pohjoismaiden suurimmat offroad-messut tarjoavat jälleen maksuttoman sisäänpääsyn ja alan kuumimmat uutuudet 50 näytteilleasettajan voimin. Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa järjestettävään tapahtumaan odotetaan aiempien vuosien tapaan yli 10 000 pärinän ystävää, ja heillä on suuri merkitys alueen elinkeinoelämällekin.

Kävijätutkimuksen perusteella Tampereelle jäi yli 700 000 euroa viime vuoden tapahtumasta

Aiempien vuosien tapaan Tampere Supercross teetti MIR Link Oy:llä kävijätutkimuksen, joka toteutettiin verkkokyselynä tapahtuman asiakkaille ja yhteistyökumppaneille. Kyselyyn tuli 330 vastausta. Sen perusteella Tampere Supercrossin ja Tampere OffroadExpon yhteensä 10 200 asiakasta jättivät Tampereen seudulle arviolta yli 700 000 euroa. Lipunmyynnin ja messujen ohella merkittävimmät sektorit olivat majoitus- ja ravintolapalvelut.

Vuoden 2016 tapahtuman aikana kaksi tamperelaista yhteistyöhotellia oli täynnä Supercrossin asiakkaita. Kyselyyn vastanneista yli 20 % oli majoittunut hotellissa. Tapahtuma kiinnostaa ympäri Suomea – ja jopa kansainvälisesti – sillä peräti 64 % asiakkaista tuli Pirkanmaan ulkopuolelta. Hotelliyöpymiset tuottivat arviolta 200 000 euroa Tampereen seudulle.

Osansa saivat myös alueen ravintoloitsijat, kun yli 7 500 asiakasta (73,6 %) käytti alueen ravintolapalveluita viikonlopun aikana yhteensä arviolta 300 000 euron edestä. Suoraa hyötyä tapahtumasta saivat myös taksit, sillä kyselyn perusteella 5,4 % kävijöistä (n. 550 hlöä) käytti kulkemiseen taksia. Lisäksi on syytä huomioida välilliset tuotot, kuten polttoaineostokset, parkkimaksut, bussiliput ja muut ostokset.

Huippuluokan asiakastyytyväisyys ja loppuunmyydyt katsomot

Tampere Supercross & Offroad Expon asiakastyytyväisyys kokonaisuudessaan on ollut erinomaista luokkaa.

Viime vuosina tapahtuma on vastannut asiakkaiden odotuksia tai ylittänyt ne yli 90 % mielestä (2015: 95%, 2016: 91 %). Kaksipäiväisen Tampere Supercrossin lauantai onkin viime vuosina ollut loppuunmyyty. Lipunmyynti on käynnissä osoitteessa ticketmaster.fi ja Tampere Supercross oma mobiiliaplikaatio

Lisätietoja: Tampere Supercross & Tampere OffroadExpo: Jarkko Nieminen,

puh. +358 400 683 600

Tampere Supercross piristää tamperelaista elinkeinoelämää